Új-Kishomok: épül a közösségi ház – 10 hónapja van a kivitelezőnek a munkákra

Elkezdődtek az kivitelezési munkák Új-Kishomokon, épül a városrész közösségi háza. A kivitelezőknek 10 hónapja van a ház építésére, először az alapot ásták ki. A beruházásban egy 210 négyzetméteres kétszintes épületet húznak fel, amihez 10 parkoló és terasz is tartozik majd. A beruházás 76 millió forint pályázati forrásból valósul meg Hódmezővásárhelyen

Markoló dolgozik Új-Kishomokon. A gép az épülő közösségi ház alapját ássa. A talajon már felrajzolták, hogy hol lesznek az olvasókör falai, a látványterveken pedig a kész állapotról is képet kaphatunk. Mikor elkészülnek egy 210 négyzetméteres, 50 fő befogadására alkalmas közösségi ház fog állni itt Kishomokon a Szikes utcában.

Az olvasókör betontéglái már megérkeztek. A beruházás 76 millió forintos pályázati forrásból valósul meg 2023 elejére. A közösségi házhoz akadálymentesített parkolók, kerekesszékes rámpa és egy 30 négyzetméteres terasz is tartozik majd.

Az épület tömbje van kitűzve de lesz egy terasz is. Ha ezt megcsináltuk akkor a víz és áramhálózatot kell bekötni. Ezután jön a lábazat és rátérünk a teraszra. Lesz még egy járda és egy terasz is nyilatkozta Kardos Imre, a Kerámiaház Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, a tetőtér beépíthető lesz. Akkora hely van, hogy egy 150 négyzetméteres közösségi teret lehet majd kialakítani. Olyan vasbeton födém lesz, hogy sokan is használhatják az emeletet.

A kivitelezési munkákra megadott 10 hónap a múlt héten indult el, így 2023 februárjában megnyithat az Új-Kishomoki olvasókör.

Új-Kishomok