Új kápolna épül a vásárhelyi laktanyában a határvédelem jegyében

Új kápolna épül, illetve gépjárműjavító műhelyt és mosót alakítanak ki a vásárhelyi laktanyában abból a 300 millió forintból, amit a Modern Városok Programjából csoportosították át a Honvédelmi Minisztérium részére. Lázár János és a kormány szerint a fejlesztés összefügg a határvédelemmel.

Még július derekán jelentette be Lázár János, hogy 300 millió forint értékben újabb fejlesztés indul a vásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában. A honatya hivatalos Facebook oldalán azt írta: „az elmúlt években többször is bebizonyosodott, hogy a határvédelem igenis fontos ügy. Legyen szó migrációról vagy éppen a vírus okozta helyzetről. Ebben mindig hatalmas szerepe volt a hódmezővásárhelyi laktanyának. Éppen ezért modernizálni kell. Erre most a Modern Városok Program keretében 300 millió Ft-ot különített el a kormány. Indulhat a munka!”

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat már konkrétabb volt. A dokumentum szerint „a laktanyának a Magyar Honvédség államhatár őrzésében való közreműködéséből fakadó további fejlesztése szükséges, amelynek keretében a laktanya területén belül meglévő épületek felújításával és új épületek építésével egy új kápolna, gépjárműmosó és gépjárműjavító műhely jöjjön létre.” 

A beruházás fedezeteként 300 millió forint átcsoportosítását rendelték el, mégpedig a Modern Városok Programjából a Honvédelmi Minisztérium részére. 

kormányLázár JánosMagyar HonvédségMH 5. Bocskai István Lövészdandár