Új bútorokat kapott a Cseresnyés kollégium menzája

Az önkormányzat saját forrásból 115 asztalt és 460 széket vásárolt, mintegy 10,3 millió forint értékben.

Új székekkel és asztalokkal korszerűsíti a menza étkezőket a vásárhelyi önkormányzat. A tízmillió forintot meghaladó, önerős beruházás első körében hétfőn 200 darab új bútor, amelyből 40 asztal, érkezett a Cseresnyés Kollégium ebédlőjébe. A Kalmár Zsigmond Szakképző iskola menzája is modern berendezéseket kap a napokban. A teljes korszerűsítési tervben csaknem 600 asztal és szék szerepel.

Még a múlt év végén határozta el az önkormányzat, hogy mivel a közétkeztetés kiszervezésétől függetlenül változatlanul fenntartói az épületeknek, modern, új bútorokat szereznek be. Az összes érték meghaladta a tízmillió forintot.

Az önkormányzati beruházásban a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola étkezője is teljes berendezéscserén esik át a napokban. Szabó János alpolgármester hozzátette, hogy a városi költségű fejlesztések mellett a közétkeztetést ellátó Prizma Food Kft. is folyamatosan korszerűsíti a konyhákat, modernizációt fognak végrehajtani, festés, tatarozás jellegű tetőfelújítási jellegű munkák után. Ezen kívül a konyha felújításra a tavasz végén, kora nyáron fog sor kerülni és ott is 150-160 millió forint értékű beruházásról van szó.

Az alpolgármester hozzátette hogy a menza étkezőket érintő eszközbeszerzést az önkormányzat önerőből finanszírozta.

Cseresnyés KollégiumHódmezővásárhely