Új burkolat az Arany utcában

Új burkolatot kapott Hódmezővásárhely egyik utolsó le nem aszfaltozott szakasza, az Arany utca. Márki-Zay Péter polgármester az utca lakóival közösen ünnepelte meg.

Az ünneplés részeként a lakosok és a városvezetés pezsgővel koccintottak

A város felújíttatta az Arany utca zsákutca részét, amelyet csak az ott lakók használnak és nincs átmenő forgalma. A meglévő útfelületet aszfaltmaróval felmarták, majd két rétegű itatásos hengerlést kapott, ez hosszú időre megerősíti a burkolatot és a későbbi évek során alkalmas lehet egy aszfaltréteg terítésére.

A lakosok nagyon örülnek, egyrészt végre nem gödrökkel tarkított az úttest, másrészt a porkoncentráció is csökken majd.

Az előző városvezetés 2010-2015 között, otthonteremtés előtt álló fiatal házaspárokat kívánt támogatni ingyen telkek kiosztásával – többek között – az Arany utcában is. Ezek a telkek jellemzően közművesítés, útburkolat minőség, megközelíthetőség, frekventáltság, értékesíthetőség tekintetében valamivel alacsonyabb kondíciókkal bírtak, mint egy város piaci alapon kínált telkei, ingatlanai, többek között ezért is lettek ingyen telekként kiosztva.

A megállapodás a fiatal házasok és az akkori városvezetés között az volt, hogy amint minden használatbavételi engedély megvan a telkeken épülő ingatlanokra, elkezdik az útszakasz kiépítését és javítását. 2014-ben Lázár János országgyűlési képviselőként tett ígéretet erre.

2018-ban az országgyűlési képviselőválasztás kampányában Lázár János szintén megígérte egy lakossági fórumon, ahol az utca lakói összefogva felkeresték, hogy „ő adja a pénzt, a többit intézzék a területi önkormányzati képviselővel”, aki akkoriban Fekete Ferenc volt. – erről már az utca egyik lakója számolt be portálunknak. Ahogyan arról is, hogy ebből az ígéretből sem lett semmi.

Bár a fideszes képviselők, Galambos Kornélné és Benkő Zsolt nemrégiben újra meghallgatták az utca lakóinak panaszát, a városvezetést nem keresték meg ezügyben.

Ennek ellenére az utca most új burkolatot kapott és végre minden Arany utcai lakos nagyon örül, hogy végre pont kerül a hosszadalmas történet végére.

A város kátyúzási munkálatait végző vállalkozó a leszerződött munkálatokkal jelentősen megcsúszott, az áremelkedések és a túlvállalásai miatt. Ezért kötbér fejében további munkákat végzett. Ezek között a munkák között szerepelt többek között az Arany utca zsákutca része.

A beruházás 10 millió forintból valósulhatott meg. Az aszfaltárak emelkedése miatt egy úgynevezett itatásos-hengerléses eljárással újították fel az utcát. Ez a módszer költséghatékony, de a burkolat a teherautó-forgalmat is elbírja, emelte ki Farkas Andrea a városüzemeltetési csoport vezetője az átadón.

Arany utcaBerényi KárolyFarkas AndreaMárki-Zay Péterútburkolat