Ugrai Pannáék a 6. helyen zárták az olimpiát!

Pontszerző helyen csapott célba a 4×200 méteres női gyorsváltó a párizsi olimpián. A magyar csapat annyira fiatal, hogy ,,legidősebb” tagja, Késely Ajna is csupán 22 éves. A magyar válogatott egyébként az esti döntőben több mint másfél másodperccel jobbat úszott, mint a kora délutáni selejtezőben, és Panna is 28 századdal jobb volt egyénileg. A versenyt, viszonylag magabiztosan, Ausztrália nyerte.

Így értékelhető, sőt nagyon is értékelendő a lányok teljesítménye, hiszen az sejthető volt, hogy noha a 2. helyen kvalifikálták magukat a fináléra, de a többiek is jobb úszással rukkolnak elő a fináléra. Mint ahogy az is sejthető volt, hogy az Egyesült Államok-Ausztrália duót nem nagyon lehet megszorongatni, és ez így is történt.

Azt meg kell jegyezni, hogy a Hód Úszó SE úszója a döntőben egyénileg jobb időt úszott (1:57.70), mint az elődöntőben (1:57.98). Magyarország tehát a hatodik, pontszerző helyen végzett:

NŐI 4×200 M GYORSVÁLTÓ
Olimpiai bajnok: Ausztrália (Mollie O’Callaghan, Lani Pallister, Brianna Throssell, Ariarne Titmus – Jamie Perkins, Shajna Jack) 7:38.08 – olimpiai csúcs
2. Egyesült Államok (C. Weinstein, P. Madden, K. Ledecky, E. Gemmell – A. Peplowski, S. Manuel) 7:40.86
3. Kína (Jang Csün-hszüan, Li Ping-csie, Ko Csu-tung, Liu Ja-hszin – Dang Mu-han, Kong Ja-csi) 7:42.34
4. Kanada 7:46.05
5. Nagy-Britannia 7:48.23
6. Magyarország (Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna) 7:50.52
7. Brazília 7:52.90
8. Új-Zéland 7:55.89

Ugrai Panna a verseny után azt mondta: ,,A világon a hatodik legjobbak vagyunk, ezt nem gondoltam volna előzetesen. Egyelőre felfoghatatlan az egész. Amikor kilépünk egy ekkora közönség elé és mindenki minket figyel, az felemelő, nem sok mindenki tapasztalhatja meg, és én nagyon boldog vagyok, hogy ezek közé az emberek közé tartozhatok. Remek lányokkal úszhattam együtt, folytatjuk tovább” (MTI)

Ábrahám MinnagyorsváltóKésely AjnaolimpiaPádár NikolattPárizs 2024Ugrai Pannaúszás