Tuningolt autócsodák gurultak Vásárhelyre

Egy kis fényezés, egy kis egyéb tuning, némi kiegészítő, sok türelem és még több pénz – így születtek a szériaautókból teremtett csodák, melyeket vasárnap este 6-ig bárki megtekinthet a Kossuth téren és a sétáló utcában. A címlapképen a szegedi Benke Zsolt a ’71-es Volkswagenjével.

Ütős lett az OTP sarkánál álló Volkswagen, mely nem csak egy letűnt kort (és Herbie-t, a Kicsi kocsi játékfilmeket) idézi meg, de az egyik leglátványosabb járműve az Old & Slow vasárnapi rendezvényének, melyre az ország minden területéről, de még a szomszédos Arad megyéből is érkeztek járművek. Az utóbbi egy klasszikus, azaz a Renault 12-es alapján készült Dacia 1310-es, melyből ma Vásárhelyen – a jól értesültek szerint – már csak két, üzemképes példány létezik.

– Ez a Volkswagen 1971-es évjárat, s mert láttam a filmet, egy álom volt, hogy így, és ilyenre megcsináljam – mondta a szegedi Benke Zsolt, az autó tulajdonosa. – Gyári motor van benne, s vissza van restaurálva. Hét évig tartott, míg ebbe az állapotba került, de még nem üzemképes, ezért trélerrel jött – mutatta a motortér és a csomagtartó elektronikájának hiányosságait. A kocsihoz egy régi háromkerekű, bicikli és egy szintén korhű bőrönd is tartozik.

A kiállításra érkezett autók zöme a német autóipar terméke, Audi, Mercedes, Volkswagen, de akadt egy szintén németté vált Skoda is.

– Ennek a Volkswagen Golfnak a különlegessége leginkább a belső kárpitozása, mely a sportkocsikára hajaz. Egy hónap alatt készült el – árulta el a vásárhelyi Takács Szabolcs, aki azt is elmondta, autókárpitos is, így maga végezte el a munkát.  Maga az autó 2006-ban futott le a gyári szalagról, így manapság már idős járműnek számít.

Jobbkormányos a sportüléses Volkswagen

Egy Audi A6-ost egy kis játék Audival együtt hoztak el. – Ez 2001-ben készült, s a színe mellett az a különlegessége, hogy az enyém – nevette el magát a szigetszentmiklósi Kiss Nikolett, az autó tulajdonosa. – Körülbelül 4 éve van meg, eredetileg ezüst volt a színe, de körberothadt és törött állapotban vettem, s volt rajta egy letörölhetetlennek bizonyult gyerekkéz lenyomat. Ez utóbbit sosem fogom elfelejteni. Most az RS6 gyári jáva green színében pompázik. A belseje fekete volt, eső körben egy bézs szettet kapott, majd egy vajszettet, s végül lett ilyen amilyen most. A kis Audit az egyik audis ismerősünk rakta fel azzal, hogy nem működik a motorja, nem megy sehová, aki akarja, viheti. Fekete volt, a most 9 éves Mira kislányom szedte szét és csiszolta le másfél 2 éve.

Kiss Nikolett autója

Persze Seatot, Mazdákat egy Jaguárt, és egy Chevrolet izomautót is láthat, aki végigmegy a kocsik között. Ezt vasárnap este 6-ig megteheti.

Audiautóchevroletmercedesold&slowseattuningtuningkiállításVásárhelyvolkskwagen