Örömteli a hír, a csirkeszárnyvég is alapvető élelmiszer lett! Hurrá! Én eddig csak a csirkefarhátról tudtam, de annyira jó, hogy csirkeszárnyvég is alap, alapvetés, fundamentum, védendő az október 15-i áron, bármennyiért is adták akkor.
Pártunk és kormányunk tegnap 19 oldalas (!!!) arculati kézikönyv kíséretében közreadta azokat a plakátokat (A4-től A0-ig), amelyeket ki kell majd tenni a boltosoknak, hogy fennen hirdessék a miniszterelnök nagyszerűségét, aki kézjegyével megállította az árakat. az árstopot. Mondjuk az első verzió még hemzsegett a hibáktól, de azóta már nem. Mi azonban gyorsan letöltöttük, hogy megismételhessük a mondást: hamar munka ritkán jó. Íme itt van ez a gyönyörűség, számolják meg, hány hiba van benne:
A kormány nyomtatható tájékoztatóiból megtudhattuk tehát, hogy a csirkemell és a csirkefarhát mellett (bár ők külön és kötőjellel írják „csirke far-hát”) alapvető élelmiszer a csirkeszárnyvég is. Valamint, hogy a csirkefar, meg a csirkehát külön-külön is fontos része a baromfinak és persze alapvető élelmiszer.
Na most ennek a nyomorult csirkének már csak a combja, a nyaka, a zúzája, meg a mája nem alapvető élelmiszer. És ha a nép azt is szereti, szavazna mondjuk arra, aki kedvenc zúzapörköltjének alapanyagát is betenné az alapvető élelmiszerek közé?
Disznóságok is vannak!
És még egy apróság, drágáim, ott a pesti flaszteron! Nem a sertéscomb házi, hanem a sertés, az neve: házisertés, így egybeírva! Megkérdezhettétek volna a főnököt, Tónit, ő megmondta, „Urizálni az úri fiúk tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem” , csak tudja még, hiszen Szakonyfaluban, gyermekkora helyszínén, tartottak disznót.
Végül levezetésként itt van a hivatalos kommüniké:
A kormány arról döntött, hogy árstopot vezet be egyes alapvető élelmiszerekre. Ez alapján az érintett termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart.
Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:
• kristálycukor
• búzafinomliszt (BL 55)
• finomított napraforgó-étolaj
• házi sertéscomb
• csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
• ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej
Jaj, majdnem elfejeltettem, hát a kakastökepörkölt rajongókkal mi lesz?