Tram-train: szombaton Szegeden belül villamospótló buszok közlekednek

Nem egész nap, csupán 8 és 18 óra között, ez áll a MÁV tájékoztatásában, és ezt erősítette meg nekünk a SZKT ügyvezető igazgatója is. A pótlóbuszok is díjmentesen vehetőek igénybe. Szegeden ugyanis ezen a napon műszaki és pályabiztonsági munkákat végeznek.

Szeged város területén végzett műszaki munkák miatt a tram-train járatok helyett Szeged vasútállomás – Rókus
vasútállomás között az 1-es jelzésű vasútvillamos pótló autóbuszok közlekednek, olvasható a MÁV csoport tájékoztatójában. A Pulz utcai és a Vásárhelyi Pál utcai megállóhelyet csak a Szeged vasútállomás felé közlekedő pótlóbuszok érintik, írják. A részletes tájékoztatást

Az állami vállalat arról is írt, hogy a Szegedi Közlekedési Társaság Szegeden, a Vásárhelyi Pál utcai megállóhelynél ezen a napon jegyautomata telepítésének előkészítését végzi. Majó-Petri Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója a Hódpressnek elmondta, hogy ez természetesen igaz, de ennél jóval több műszaki munkát is végeznek azon a napon, önmagában csak a jegyautomata telepítése természetesen nem indokolna ilyen mértékű lezárásokat, csupűn a munkálatok közül ez az, ami a MÁV-ot is érinti.

De emellett több, műszaki és pályabiztonsági munkálatot is elvégeznek ezen a napon, amihez például darukocsit is igénybe kell venni, ezért lesznek vágánylezárások.

A vasútvillamosokhoz csatlakozó pótlóbuszok díjmentesen vehetők igénybe, rajtuk viszont a kerékpárszállítás nem lehetséges.

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon.

Majó-Petri ZoltánSzegedSzegedi Közlekedési Társaságtram-train