Tram-train: nem működik a járműveken a bankkártyás fizetés

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) írja ezt hivatalos tájékoztatásában. Más lehetőségek működnek. Mától fizetni kell a vasútvillamoson történő utazásért.

Azt írják, hogy a bankkártyás fizetési lehetőséget biztosító, a vasútvillamos járműveken elhelyezésre kerülő fedélzeti automaták beüzemelése még folyamatban van. Azokból a jegyvásárlási lehetőség, sajnos, az előzetes tervekkel szemben, alkatrész beszállítói késése miatt még nem lesz elérhető 2022. augusztus 1-jétől.

Mindent megtesznek annak érdekében a MÁV-START-tal közösen, hogy a jegyautomaták minél hamarabb működésbe álljanak

A hiba elhárításáig az alábbi jegyvásárlási lehetőségek közül tudnak választani:

  • a vonal mentén vasúti jegypénztár található Szeged vasútállomáson, Szeged-Rókuson, Hódmezővásárhelyi Népkert és Hódmezővásárhely vasútállomásokon,
  • az egyszeri utazásra érvényes jegyek az utazás megkezdése előtt megvásárolhatók a MÁV app és az új Elvira felületén is,
  • a vasútvillamosra jegyvásárlási lehetőség MÁV-START automatáiból az alábbi megállóhelyek peronján, illetve közelében biztosított:

Hódmezővásárhelyen minden megállóhelyen, Algyő megállóhelyen, valamint Szegeden:
– Aradi vértanúk tere
– Széchenyi tér
– Anna-kút
– Vásárhelyi Pál utca
– Rókus vasútállomás megállóhelyeken.

Akadt a közlemény Facebook posztja alatt olyan hozzászóló, aki azt írta, hogy az algyői megállòban a jegyautomata sem üzemel.

Saját tapasztalatból állítja e sorok Írója, hogy a MÁV applikáción működik a jegyvásárlás lehetősége, tegnap este sikerült azon keresztül ma reggelre jegyet venni.

jegyvásárlásTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között