Tram-train: jön a harmadik szerelvény

Lázár János saját Facebook oldalán számolt be róla, hogy áprilisban Valenciából megérkezik a harmadik szerelvény is. Ezt közleményében a MÁV is megerősítette.

Arról is ír a térség országgyűlési képviselője, hogy a következő hónapokban további szerelvények is érkeznek, így kezdetben majd 8, aztán nem kevesebb, mint 12 tram-train szerelvény közlekedhet Hódmezővásárhely és Szeged között.

A MÁV Zrt. is kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy a harmadik tram-train szerelvény teherautóra rakodása is lezajlott Valenciában, a kamionok tegnap este elhagyták a gyárat. A jármű várhatóan április 13-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint másnap megkezdődik.

Az első, Vásárhely 1-es névre keresztelt STADLER Citylink szerelvényt 2021. január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén, majd március 16-án megérkezett a második tram-train is. A vasút-villamosok hazai közforgalmú és városi vasúti pályákon való futásához szükséges futópróbák folyamatosan zajlanak a már megérkezett két járművel, elevenítik fel közleményükben.

Lázár JánosMÁVSzentestram-train