Tram-train: felüljárót szeretne a Sándorfalvi úti átjáróhoz a megyei LMP

Fehér Attila, a párt Csongrád-Csanád megyei elnöke azt kéri, különítsenek el 3 milliárd forintot a jövő évi költségvetésben azért, hogy felüljáró épüljön a vasúti átjáróhoz.

Nem új a párt helyi szervezetének kérése, követelése. Fehér Attila korábban is elmondta, hogy üdvözli a közlekedésfejlesztést, ám figyelembe kell venni, hogy az eddigi Szeged-Békéscsaba vonatjáratoknál a tram-train beindulásával sokkal sűrűbben kell majd lezárni a reggel forgalmas Sándorfalvi úti vasúti átjárót.

Csúcsforgalomban tehát, reggel 6.30 és 7.10 között akár 10-szer is, figyelembe véve a kétirányú közlekedést és a 10 perces követési időt. Ezen a szakaszon ráadásul jelentősen növeli a forgalmat, hogy az autópályalehajtón is sokan érkeznek ezen a vonalon a városba.

Fehér elmondta, a traimtrain megálmodói nem gondoltak arra, hogy hogyan válasszák el itt egymástól a közúti és a vasúti közlekedést.

Ezért kezdeményezte költségvetési módosító indítvány benyújtását a parlamentben. Ezen uindítvány 3 milliárd forintot irányoz elő a vasúti felüljáró építésére. Mivel tisztában van vele, mondta, hogy az ellenzéki a módosító indítványok sorsa a kormánypárti képviselők kezében van, ezért a 3 kormánypárti megyei országgyűlési képviselő, Farkas Sándor, B. Nagy László és Lázár János támogatását kéri.

A módosító indítványt egyébként Csárdi Antal, a párt országgyűlési képviselője nyújtotta be.

Fehér AttilaköltségvetésLMPSándorfalvi úttram-train