Továbbra is egységben képzeli el képzéseit a Szegedi Tudományegyetem

A tegnapi nap egyik fontos híre volt, hogy szenátusi ülést tartottak a Szegedi Tudományegyetemen, ahol az egyik napirendi pont az egyetem átnevezése lett volna. A napirendi pontot nem szavazták meg. Az egyetem vezetése ráadásul továbbra is fent tartja korábbi állásfoglalását az egyetem egységéről, olvasható közleményükben.

A tegnapi nap beszámoltunk arról, hogy noha tervben volt (sőt, a tervről bizonyára nem mondtak le) az egyetem átnevezése, hogy azt a Szegedi Tudományegyetemről Szent-Györgyi Tudományegyetem, Szeged névre változtassák, a kérdést a Szenátus nem vette napirendre. Ahogy utaltunk rá, még a nyár folyamán felröppent a hír, hogy az egyetemet át akarják szervezni, főként a „nyereséges kar-veszteséges kar” elhatárolás mentén. A tegnapi szenátusi ülést követően a Szegedi Tudományegyetzem Sajtóosztálya azonban közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem egységéről, melyben azt írják:

„A Szegedi Tudományegyetem oktatási, kutatási, gyógyítási, társadalmi felelősségvállalási és nemzeti céljainak alapfeltétele, ezek eléréséhez biztos alapot ad a jelenlegi multidiszciplináris egyetemi struktúra. Küldetésnyilatkozatának megfelelően az Egyetem meg kívánja őrizni egységét mind a képzési szinteket, mind pedig a tudományági lefedettségeket tekintve.

Elkötelezettek vagyunk és felelősséget vállalunk a régió fejlődéséért, azért, hogy a régióban élő honfitársaink helyben, egészségben és jólétben éljenek, valamint azért, hogy régiónk vonzóvá váljon a magasan képzett munkaerő számára.

Ezen célok elérését, ahogy ezidáig is, az egyetem jelenlegi egységének megőrzése biztosítja.”

névváltásSzegedi TudományegyetemSZTE Sajtó