Tóth Csaba visszalépett Zuglóban – Márki-Zay Péter üdvözölte a lépést

Márki-Zay Péter úgyis mint a térség országgyűlési képviselő-jelölt aspiránsa és miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy véleménye szerint nem csak a legelkötelezettebb pártszavazóknak kell az előválasztáson szavaznia, mert akkor nem biztos, hogy azok a jelöltek nyernek az előválasztáson, akik minden ellenzéki szavazó bizalmát élvezhetik, és esélyesebben legyőzhetik a Fidesz-KDNP jelöltjeit. Tóth Csaba visszalépése azt mutatja a polgármester szerint, hogy az ország erkölcsi megújulása érdekében rengeteget tettek.

Tóth Csaba Zuglóban visszalépett az előválasztás küzdelmeitől. Tóth rövid sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy megfenyegették őt és családját, illetve a történteket az ellene irányuló lejáratókampánynak tulajdonította, amelyért a sajtó képviselőit is felelőssé tette. Tóth Csaba személye körül akkor kezdett el forrni az előválasztás levegője, amikor korrupció gyanús ügyekkel hozták összefüggésbe, például egy budapesti gyártelep kapcsán.

Tóth Csaba ezeket mind hazugságnak nevezte.

Márki-Zay Péter már korábban is azt mondta, hogy azokat a pártokat, akik az előválasztás során Tóth csabát támogatják, nyilvánvalóan nem elszámoláspártiak, és ő Tóth Csabát is elszámoltatná. A zuglói előválasztás során Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom Hadházy Ákos mögött állt, aki így egyetlen jelöltként maradt az ellenzéki oldalon.

Márki-Zay Péter mai videóüzenetében arról is beszélt, reméli, hogy egyre kevesebb olyan képviselő valamint jelölt lesz ellenzéki oldalon is, akinek a neve korrupcióval lenne összefüggésbe hozható.

előválasztásMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomTóth Csaba