Tonnaszámra gyűlik az elektronikai hulladék

Negyedszer szervezi meg az akciót a Szeretem Vásárhelyt Egyesület az elektronikai hulladékok gyűjtését. Kora délutánig még várják az érdeklődőket a bevásárlóközpontnál.

Ma 13 óráig tart Hódmezővásárhelyen a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elektronikai hulladék gyűjtő akciója. Juhász Tünde kormánymegbízott az egyesület nevében elmondta: ez a 4. ilyen felhívásuk, először 2018-ban biztosították a lehetőséget a vásárhelyieknek. Nagyon sikeres volt, az elmúlt három alkalommal több, mint 110 tonna hulladékot gyűjtöttek össze az erre szakosodott vállalkozás közreműködésével. Ma is nagy az érdeklődés, ez azt jelenti, van rá igény, minden háztartásban sok ilyen holmi van, mutatott rá.

– Ezekben a készülékekben sok veszélyes hulladék található, amely, ha a környezetbe kerül, károkat okoz – fejtette ki a Vásárhelyi Televízió kérdésére. – A kezdeményezésnek közösségteremtő ereje is van, sok ember nem csak a saját hulladékát hozza, hanem másokét is összeszedte. Az egyesületünknek nagyon fontos a környezetvédelem. A modern, túliparosodott világ kihasználta a bolygót, fel kell hívni arra a figyelmet, hogy a Földből csak egy van.

Az akció iránti érdeklődés nagyságát jól jellemzi, amit televíziós kollégáink a helyszínen, a bevásárlóközpontnál hallottak: voltak, akik már nem tudtak utánfutót bérelni Vásárhelyen, mert mindet kivették az emberek a városban.

elektronikai hulladékhulladékJuhász TündeSzeretem Vásárhelyt Egyesület