Tonnaszám hordja valaki a szemetet egy telekre

A vásárhelyi közterület-felügyelet egy éve jelezte a hatóságoknak az ügyet. A nyomozás tavaly nyáron indult el.

Feltehetőleg több tonnányit tesz ki az a szemét, háztartási gép maradvány, bútor és még ki tudja, mi egyebet halmoztak fel Vásárhely Papere – más forrás szerinti írásmóddal Pap ere – nevű területén. Az ügyre a Vásárhely24 portál figyelmét egy olvasójuk hívta fel.

Annyit sikerült megtudni, hogy a terület magántulajdonban áll, több tulajdonosa van. Érdeklődtünk az önkormányzatnál, tudnak-e arról, hogyan került a meglehetősen eldugott helyszínre a szemmel láthatóan teherautószám oda hordott lom. Az önkormányzattól azt a választ kaptuk: a közterület-felügyelet tavaly április 24-én küldte meg az illetékes hatóságnak az ügyet. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya pedig azt válaszolta kérdésünkre:

„Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon 2019 júliusában indult eljárás egy feljelentés alapján. Jelenleg a nyomozás folyamatban van hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt.”

A hulladék kihordása feltehetőleg még manapság is zajlik, erre utal legalábbis, hogy oda vezető friss autónyomok láthatók a fűben. Hogy kinek a kötelessége lesz elszállítani és szabályosan elhelyezni a szemetet, a nyomozás eredményétől függ majd. Azt, hogy ennek mekkora költsége lesz, információink szerint egyelőre nem lehet megbecsülni, mert ez majd a hulladék pontos mennyiségétől és jellegétől is függ majd, de akár több millió forint is lehet.

hulladékPap erePapereszemét