Tolvajnőt fogtak a rendőrök

A szegedi rendőrök őrizetbe vették azt a siófoki nőt, aki az ország több megyéjében is rendszeresen lopott.

A rendőrségre május 16-án éjszaka érkezett bejelentés, mely szerint egy nő egy szegedi szerelőműhelyből bankkártyát, öngyújtót, lézer pointert és iratokat lopott, majd egy szintén eltulajdonított kerékpáron távozott. A sértettek beszámolója szerint a feltételezett elkövető az esemény során úgy viselkedett, mintha a csoport ismerősi körébe tartozna, így jutott be a műhelybe.

 Az adatgyűjtés során a rendőrök felkeresték azokat az üzleteket, ahol az ekkor még ismeretlen nő a lopott bankkártyával vásárolt, így sikerült azonosítani a tapasztalt szegedi nyomozók számára nem ismeretlen hölgyet. Az eljárás során kiderült, hogy a tolvajjal szemben nem csak Szegedi Rendőrkapitányság indított korábban is büntetőeljárást, de az ország más megyéiben is volt dolga a hatóságokkal, így az elkövetés másnapját már a rendőrségi fogdán töltötte.

A Szegedi Rendőrkapitányság az ügyészségen kezdeményezte az előzetes letartóztatás indítványozását. Az elkövetőnek üzletszerűen elkövetett lopás miatt kell felelnie.

garázspointerSzegedtolvaj