Tollforgatók idézték meg a lánglelkű forradalmárt

Petőfi él címmel rendezett nagy sikerű irodalmi estet tegnap az algyői Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre, a Kárász József Irodalmi Kör szervezésében.

A szépszámú érdeklődő előtt a legmagyarabbak tartott költő alakját és munkásságát a születésétől a haláláig versein keresztül idézték fel a Tollforgatók Köre tagjai a Németh László Városi Könyvtárban. Ahol maga Petőfi is „megjelent”, hogy zenei illusztrációkkal elszavalja költeményei egy részét, a Szülőföldementől kezdve át a családi és a szerelmes, majd a forradalmi verseit. Mert a költő, akinek nem csak a születése, de a halála is a legendák ködébe burkolódzik, több, mint 850 verset írt. S nem csak azokat, melyeket az általános iskolai tanulmányainkból ismerünk.

Szép számú érdeklődő követte az estet

– Találó az est „Petőfi él” címe, hiszen művei most is köztünk élnek, komoly értéket átadó költészete kortalan – mondta Arany-Tóth Katalin. A Kárász József Irodalmi Kör januárban megválasztott új elnöke szerint a 200 éve született költő emlékét művei felelevenítésével lehet ápolni a legjobban. – Mindenképpen példakép mindenkinek, aki írással foglalkozik.

A Tollforgatók fellépői

– Elég nehéz volt összeválogatni a hatalmas Petőfi életműből az est anyagát. A Tollforgatók köre rendszeresen állít össze irodalmi műsorokat, melyeket Vásárhelyen, vagy meghívásokra kisebb könyvtárakban adunk elő. A 200 éves évfordulóra most Petőfiből tettük meg – mondta Ménesi Lajosné, az algyői Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre csoportvezetője.

Közös fotó is készült
irodalmi estKönyvtárPetőfitolforgatókVásárhely