Tojáshéj színű lesz a városháza tornya, melyre a díszvilágítás kerül

Három szerződést is aláírtak ma délelőtt a városházán. Egyet a városháza tornyának díszkivilágításáról, egyet az Észak utcai közösségi ház berendezéséről egyet pedig a Tóalj utca 13-13/a. számú házak bontásáról.

Ha minden a terveknek megfelelően halad, szilveszterkor már ünnepi fényben pompázhat az addigra, az eredeti tojáshéj színére festett városházi torony. Az ehhez, mármint a kivilágításához szükséges szerződést ma délelőtt írta alá a város nevében Márki-Zay Péter polgármester és Tinelly Zsolt, a Jaana Kft.  projektmenedzsere.

Ez alkalommal írta alá a polgármester az Észak utcán már elkészült közösségi ház bútorzatának beszerzésével kapcsolatos szerződést Püspöki Istvánnal, a Püspöki Kft. ügyvezetőjével, illetve a – Népkerti játszótérrel szemközti, egykoron Lang Ferenc üvegműves tulajdonában lévő – Tóalj utca 13-13/a. számú házak bontásával kapcsolatos szerződést Jantó Sándorral, a Mester-Bauholding Kft. ügyvezetőjével.

A szerződésaláírás a városházán. Rövid határidőket vállaltak a nyertesek

Az utóbbi, már romos állapotban lévő ingatlan bontása annak az 1963-ban indult városi programnak a része, mely a kuriózumnak számító árvízvédelmi kőfal fokozatos kibontását célozza (éppen ezért áll azóta építési tilalom alatt a terület).

Márki-Zay Péter a toronyfelújítással kapcsolatban elmondta, a torony és az északi homlokzat jelenlegi glettelt fehér színe – bár sokak számára tetszetős -, még nem a végső, hiszen a festékrétegek alól előkerült az eredeti építésekor rákerült tojáshéj színű festék, s a torony ugyanolyan színben fog pompázni.

– Most három olyan szerződést írtunk alá, melyek közül kettő a város épített örökségét érinti egy pedig funkcionális fejlesztést tartalmaz. Az utóbbi az Észak utcai óvoda melletti közösségi házat érinti, mely uniós pályázatból már elkészült, de eddig még nem tudtuk használatba venni, mert hiányzik belőle a berendezés.

Azt már Tinelly Zsolt árulta el, hogy a toronyra kerülő LED-es díszkivilágítás színe változtatható, épp úgy tudja majd a nemzeti színeinket, mind akár a városét vagy bármely más variációt. A toronyra szerelendő kivilágítás mellett a Kossuth téren is átalakítanak két kandelábert. A munka elvégzésére három hónap áll a rendelkezésükre. Amint elkészül, különb lesz, mint a parlamenté.

Észak utcaHódmezővásárhelyközösségi házMárki-Zay PétertoronyfelújításVásárhelyvásárhelyi hírek