Többszöröséért szállítja a Volánbusz a vásárhelyi diákokat úszásoktatásra, mint korábban a város

Erre a tanévre ezért a szolgáltatásért 8 millió 267 ezer forintot kap az állami busztársaság a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központtól, míg a 2019/2020-as tanévben az első karantén idejéig 1 millió 390 ezer forintért szállította a tanulókat az önkormányzat.

2019 szeptemberében 405, míg a tavalyi tanévkezdéskor 469 forint volt egy liter gázolaj ára: ez közel 16 százalékos drágulás, ám ennek a többszöröse mutatkozik meg abban a megbízásban, amit a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ kötött a Volánbusz Zrt.-vel a vásárhelyi diákok úszásoktatásra szállítására vonatkozóan. Hozzá kell tenni, az állami iskolák fenntartójának közérdekű adatai között található kimutatás szerint a 8 millió 267 ezres ügylet magában foglalja az atlétikai foglalkozásokra történő szállítást is. A különbség így is tetemes ahhoz képest, hogy korábban az önkormányzat mennyiért teljesítette ezt a vállalást.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a külterületekről, így Batidáról, Erzsébetről, Kútvölgyről, Szikáncsról és Mártélyról induló iskolások utaztatására is sokszorosát költi a tankerületi központ, mint korábban, amikor a város végezte ezt a feladatot.

Hódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontVolánbusz Zrt.