Többet tesztelnének a magyarok, akiket felháborít az egészségügy kiszolgáltatottsága

Több tesztet kellene végezni, és felháborító, hogy az egészségügyben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük – mutat rá egy friss közvéleménykutatás, aminek eredménye a mai Népszavában jelent meg.

A magyar lakosság több mint négyötöde, 81 százaléka egyetért azzal az állítással, hogy a járvány megállítása érdekében több koronavírustesztet kellene végezni – derül ki a Publicus Intézet áprilisi reprezentatív felméréséből. A kutatás adatai szerint a válaszadók 72 százaléka felháborítónak tartja, hogy az egészségügyben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük.

A felmérésben résztvevők 51 százaléka inkább elégedett a vírusjárvány kormányzati kezelésével, 48 százalék szerint viszont nincs a helyzet magaslatán a kabinet. A válaszadók 52 százaléka szerint a kormányzat visszaél a járvány elleni védekezésre kapott felhatalmazással, és más ügyekben antidemokratikus döntéseket hoz.

A felmérés kitért a digitális oktatás során szerzett tapasztalatokra is: az érintett családok 43 százaléka szerint közepes a színvonal, a tanár kommunikál velük, de alapvetően a gyerekeknek és a szülőknek kell megbirkózni a tananyaggal. 31 százalék kifejezetten elégedetlen a pedagógusokkal, mert csak emailen elküldi, milyen feladatokat kell megoldani.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)közvélemény-kutatás