Több száz lámpatestet kell cserélni a jobb közvilágítás érdekében

Hódmezővásárhely az első olyan város volt, amely átállt a LED-es technológiával működő közvilágításra, ám az átállás után többen is panaszkodtak arra, hogy éjszaka sötétek a város utcái. Kiderült az új városvezetés felmérése után, hogy 410 lámpa nem megfelelően működik.

Erről beszélt Márki-Zay Péter polgármester, a Kutasi úton megtartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a gyártóval együtt azonosították be azokat a lámpatesteket, amelyeknél probléma van. A tompább fény oka az, hogy az eredeti 9000 lumenes megvilágítás helyett, 410 lámpatest csak 6000 lumen megvilágítást kap. A polgármester hozzátette, hogy a tram-train vonala mellett, a város vezetése által kezdeményezett felmérés nélkül is kicseréli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT a gyengébb lámpákat.

Hatvankettő lámpatestet már a napokban lecserélnek

Hantosi Árpád, Hódmezővásárhely energetikusa tájékoztatott, a lámpatestek cseréje folyamatos, a gyártó első körben hatvankettő javított lámpát készített el. Az üzembe helyezésük a napokban megtörténik. A szakember elmondta, hogy a számítások szerint szeptember végére végeznek az összes lámpa cseréjével. Kezdésként, a forgalmas utak mellett fog megtörténni a felújítás a gyártó, a Nemzeti Közművek és az önkormányzat dolgozóinak segítségével.

HódmezővásárhelyközvilágításlámpaNIF