Több pályázat, támogatási lehetőség is fut az önkormányzatnál

Számos témakörben lehet pályázni a vásárhelyi önkormányzatnál, összeszedtük:

Önerős járdaépítés:

Mint minden évben, idén is lehet pályázni az önerős járdaépítésre.

Az Önkormányzat az utcai járdák újjáépítéséhez építőanyagot (homok, homokoskavics és cement) biztosít, amennyiben az ingatlantulajdonos vállalja, hogy saját ingatlana előtt a meglévő járdát felbontja, a törmeléket elszállítja és az új járdát megépíti.

A pályázók közül előnyben részesülnek azok, akik egy-egy utcában összefogva nagyobb járdaszakasz megépítését vállalják együttesen, azonos időben.

A pályázathoz adatlapot az Önkormányzat honlapjáról a város oldaláról lehet letölteni, illetve a Polgármesteri Hivatal portáján vagy az Ügyfélszolgálati Irodán vehetők át és ugyanitt nyújthatók be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. MÁRCIUS 15.

A járdák felújításának határideje: 2024. november 30.

Sportegyesületek és civilszervezetek támogatása:

Az önkormányzat immár évek óta nyílt, átlátható rendszerben támogatja a vásárhelyi civileket, évente két alkalommal. Az idei első pályázatot március 15-ig lehet benyújtani. Ezt követően a közgyűlés dönt majd a támogatás összegéről.

Honvédek támogatása

Szűk réteget érint, de február 27-ig jelentkezhetnek azok a katonák, akik tavaly Koszóvóban megsérültek. Az önkormányzat még tavaly eldöntötte, hogy támogatni szeretné a Koszovóban megsérültkatonákat, ám erre sokáig nem nyílt esély, a minisztérium miatt. Végül a város talált megoldást, a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány osztja ki végül a támogatásokat. Erre tudnak még egy héten keresztül jelentkezni az érintettek.

Az idei évben is várható a helyi védelem alatt álló, valamint történeti épületek felújításának támogatása, a szokásos szociális jellegű támogatások mellett.

HódmezővásárhelyÖnkormányzattámogatás