Több, mint hárommillióért vett játékokat a város az óvodáknak

Nyolcszáznál is több, a város tizenkét óvodájába járó gyerek használhatja majd az új játékokat. A Mikulástól kapják majd meg.

Az idén több, mint hárommillió forint értékben vásárolt – az óvodapedagógusok javaslata alapján – fejlesztő és egyéb játékokat a vásárhelyi óvodáknak a város önkormányzata. A játékokat a tizenkét városi óvodába járó, valamivel több, mint nyolcszáz gyerek a Mikulástól kapja majd meg. Az óvodapedagógusok azonban ma vehették át azokat a Magvető utcai Óvodában Márki-Zay Péter polgármestertől, aki a tervek szerint jövő januártól induló, a szociális gondoskodást, az egészséges életmódot, a közlekedésbiztonságot, valamint a függőségek megelőzését is célul tűző Szent Ferenc program részleteiről is tájékoztatta őket.

– A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda 12 intézménye 36 óvodai csoportjába kerülnek ezek a játékok, így több, mint 800 kisgyereknek szereznek majd örömet, s emellett fejlesztési lehetőséget jelentenek majd – mondta Borsiné Csontos Ilona. A Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda igazgatója hozzátette: az adományban többféle és nagyon sok típusú játék található. – Sok játékféle van köztük, így építő- , konstrukciós-, gyakorló-, illetve szabály- és szerepjáték is. A fejlesztőmunkánk egyik legfontosabb alapja, hogy legyen mivel fejleszteni a gyerekeket – mondta.

– Az óvónőknek nagyon nagy munkát jelent, hogy összeállítsák, mire van szükség, az adott csoportokban mi hiányzik. Látszik, hogy most nagyon sokféle játékot kértek, van amely csak szórakoztató, van amelyik készségeket fejleszt – mondta Márki-Zay Péter polgármester.

Megjegyezte, nagy dolog, hogy a város így tud segíteni, hiszen korábban évekig nem volt lehetőségük az óvodáknak játék beszerzésére. – Most minden évben van. Udvari játékok újulnak meg, csoportszobákba kapnak játékokat a gyerekek. Klímákat is felszereltetett minden óvodai és bölcsődei csoportszobában a város, ami tudomásom szerint egyedülálló az országban – tette hozzá a polgármester.

A város immár negyedik éve ad új játékokat az óvodáknak. Az ovisok Mikulásra kapják meg a most vásároltakat.

Borsiné Csontos IlonacsoportHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Egyesített ÓvodajátékokMárki-Zay PéterMikulásVásárhelyvásárhelyi hírek