Több mint háromezer üres konzultációs ívet adtak át az aHangnak Vásárhelyen

Márki-Zay Péter és mozgalmának aktivistái adták át a szegedi aHang képviselőinek azt a több mint 2600 üres konzultációs ívet, amihez a helyszínen Szentirmai Csaba további 462 ívet adott, ezzel több mint 3000 üres ívvel járult hozzá Vásárhely az aHang által meghirdetett üres konzultációs ívek gyűjtéséhez.

Márki-Zay Péter elmondta a helyszínen, hogy egyrészt még be sem érkezett minden kitöltött ív, a Fidesz már eredményt hirdetett, másrészt a kitöltők 95%-a nem szerette volna, ha Orbán Viktor megszavazza Ukrajna támogatását, „és ez a betyár Orbán Viktor simán megszavazta” – fogalmazott Márki-Zay, aki szerint pénzpocsékolás és néphülyítés „ez a nemzetinek nevezett, konzultációnak nevezett propaganda-hadjárat”.

Szabó Margit, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vásárhelyi Kossuth körének aktivistája portálunknak elmondta, hogy mintegy tíz aktivista adta meg postaládájának címét a kitöltetlen kérdőívek gyűjtésére. Mindannyian kaptak névtelen levelet is, amelynek tartalma annyi volt mindössze: „hazaáruló”. Szabó Margit szerint annak fényében, hogy Orbán mennyire semmibe vette a kitöltők akaratát, ez még érdekesebbé teszi a rájuk aggatott jelzőt.

Csányi Zita, az aHang szegedi képviselője beszámolt arról, hogy Csongrád megyében 20 ezer fölött gyűjtöttek kérdőíveket, az aHang pedig egy roadshow-ra is indul, ahol egyrészt megmutatják az összegyűjtött íveket, másrészt valódi konzultációt tartanak majd, igazán fontos és releváns kérdésekről, mint az oktatás, egészségügy, és a szegedi helyszínen a legaktuálisabb helyi kérdésről, a véderdő sorsáról is. Tekintsék meg az eseményen készült rövid képgalériánkat:

aHangHódmezővásárhelykonzultációkonzultációs ívekMárki-Zay PéterSzabó Margit Momó