Több mint ezer diákmunkás foglalkoztatását támogatja az állam Csongrád-Csanádban

A kormány 2024-ben is meghirdette a Nyári diákmunka programot: a rendelkezésre álló forrásokra tegnap óta lehet regisztrálni, a támogatási időszak július 1-jén indul és augusztus 31-ig tart.

2024-ben 3,8 milliárd forint támogatás áll a munkáltatók rendelkezésére, ezzel országosan legalább 19 ezer diák foglalkoztatását segíti a Nemzetgazdasági Minisztérium, míg Csongrád-Csanád vármegyében 175 millió forintos támogatás mellett több mint 1400 diák dolgozhat.

A programra a 16-25 év közötti, munkaviszonyban nem álló nappali tagozaton tanulók jelentkezhetnek. Önkormányzati diákmunka esetén maximum napi 6 órás munkavégzésre van lehetőség, és az állam szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200.100 Ft/fő/hó munkabért, míg szakképzettséget igénylő munkakörben 244.500 Ft/fő/hó munkabért fizet meg támogatásként. Legfeljebb napi 8 órás munkavégzés támogatható, a munkabér összegének pedig 75 százalékát téríti meg az állam, a fennmaradó bérköltséget a munkáltatónak kell viselnie.

A programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozaton tanuló diákok a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vetessék magukat – hívja fel a figyelmet a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

A diákok a korábbi évek során számos munkakörben dolgoztak Csongrád-Csanád vármegyében: irattározás, postázás, hivatalsegédi feladatok, közterületek karbantartása, konyhai kisegítő, medenceőri tevékenység, rendezvények és nyári táborok megvalósításában közreműködés.

Csongárd-Csanád vármegyeCsongrád-Csanád Megyei KormányhivataldiákmunkaNemzetgazdasági Minisztériumnyár