Több mint 66 ezer jármű közlekedik az új rendszámmal

Az új formátumú rendszámtáblákból az első két hónap után mintegy 66 ezerrel találkozhatunk az utakon. Közel 49 ezer személygépkocsikat ékesít, majdnem 3300 tiszta, csendes járműveket, például a Volánbusz egyes fehérvári helyi járataiban közlekedő Ikarusokat – közölte pénteken a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Júliusban és augusztusban is szinte ugyanannyi, csaknem 33-33 ezer új rendszámtáblát adtak ki. A címeres táblás személyautók esetében is kísérteties a hasonlóság: a júliusi több mint 24 ezret augusztusban épp csak egy hajszállal több követte. Mindkét hónapban az összes új jármű öt százalékát hajtotta környezetkímélő motor, hozzávetőleg 1650-1650 darab kapott zöld rendszámot – írták.

Az egyénileg választott vagy egyedileg rendelt hatósági jelzések száma tér el nagymértékben a korábbiaktól. A júliusi mennyiség nagyjából felét, kevesebb mint 400 darabot szereltek fel belőlük augusztusban – tudatták.

A két nyári hónap adatait egy teljes évre vetítve közel 400 ezer jármű állhatna elsőként munkába Magyarországon. E mutató tavaly és tavalyelőtt 310-315 ezer darab körül alakult, a világjárvány előtti rekordévben pedig a 385 ezret közelítette.

autórendszámTechnológiai és Ipari Minisztérium