Több mint 4300 órát teljesítettek tavaly a mindszenti polgárőrök

A település biztonságának megőrzése mellett a munkájuk nagy részét a napi szolgálat, a rendezvények biztosítása és a vállalt programok teszik ki – hangzott el az egyesület április 16-i közgyűlésén.

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének honlapja szerint az ülésen Lantosné Kovács Veronika titkár arról beszélt, hogy a pandémia, az ország más egyesületeihez hasonlóan, a mindszenti polgárőrökre is plusz terhet rótt. Segítették a szociális hálózat és a háziorvosok munkáját és kiemelt figyelmet fordítottak a külterületeken élőkre, a tiszai strandra és a mezőgazdasági területekre is. Az iskolakezdés időszakában kiemelten figyeltek a tanulúk biztonságos közlekedésére, valamint a mindenszentek környékén a temető környékének biztonságára is. Megemlítette még, hogy támogatásokból és nyertes pályázatokból tudták biztosítani a zökkenőmentes működést. Részt vállaltak a város bűnmegelőzési feladataiban és környezetvédelmi munkájában is. Működtetnek ,,Csellengő klub” néven a fiatalok részére programot.

Zsótér Károly polgármester hozzászólásában elmondta, hogy immár 12 éve az a dolga, hogy megköszönje a városban működő polgárőrök emberfeletti munkáját, hiszen, mint fogalmazott, mindenki biztonságban érezheti magát Mindszenten.

Fotó: Magyari Béla

Szabó Zsolt rendőr alezredes, a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a jelenlevőket a rendőrség munkájáról és az együttműködésről. A város polgárőr munkájáról elismerően szólt, és megköszönte a munkájukat, amelyet a város közbiztonságáért tettek.

Köszönetét fejezte ki a megyei szövetség nevében az egyesület kiemelkedő munkájáért a megyei szövetség tiszteletbeli elnöke, Magyari Béla is.

Végül elismeréseket adtak át.

Harminc éves polgárőr szolgálatért emléklapot és emlékérmet vehetett át:

  • Ménesi István,
  • Pintér János,
  • Mihály Máté János.

Tizenöt éves polgárőr szolgálatért emléklapot vehetett át:

  • Durcik Péter,
  • Varga István.

Öt éves polgárőr szolgálatért emléklapot vehetett át:

  • Maszlag Ferenc,
  • Borda Dániel,
  • Marton Éva.
közgyűlésMindszentpolgárőrZsótér Károly