Több mint 300 gyermek szülei tartoznak a menzabefizetéssel

Tegnap jelent meg a Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata oldalon egy figyelmeztetés azoknak a szülőknek, akik nem igényelték az ingyenes menzát, de nem is fizették ki a gyermekük által elfogyasztott ételt. Több mint 300 gyerek szüleiről van szó.

Úgy tudjuk előfordult már testületi képviselő esetében is, hogy elfelejtette kifizetni a közétkeztetést, hónapokkal később pótolta.

A hivatal január 13-ig kéri a tartozások befizetését az alábbi módokon:

A legegyszerűbben átutalással rendezhetik a díjhátralékot, a 10400559-00032636-00000002 számlaszámra kellene utalni a hátralék összegét, közleménybe pedig a partnerkódot kell beírni.

Személyesen pénztárunkban, a Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. FSZ. 24. ajtónál fizethetnek, aminek ügyfélfogadási rendje a következőképpen alakul:
Hétfő: 08:00 – 18:00; Kedd és Csütörtök: 10:00 – 15:00; Péntek: 08:00 – 12:00. Szerdánként nincs ügyfélfogadás.

Az idei évben december 22-től igazgatási szünet lesz a hivatalban, a városháza január 4-én lesz nyitva legközelebb. Éppen ezért idén már csak jövőhéten hétfőn és kedden rendezhetik tartozásaikat.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a felszólító levél kiküldésével egyidőben értesítik a Kagylóhéj Gyermekjóléti és Családsegítő Központot/Szolgálatot. A Gyermekjóléti Központ munkatársai haladéktalanul felveszik a szülőkkel a kapcsolatot, ezért, hogy feltárják a térítési díj fizetési kötelezettség elmulasztásának okát és segítséget nyújtsanak a hátralék rendezésében.

A szülők arról is tájékoztatást kapnak, hogy a 15 napos fizetési határidő eredménytelen lejártát követően, de legkorábban a felszólítás kiküldését követő hónap első napjától a gyermekétkeztetési szolgáltatás megszüntethető, valamint kezdeményezni fogják a fennálló díjhátralék jogi úton történő behajtását is.

felszólításhátralékKözétkeztetésmenza