Több mint 200 újonc jelentkezett a Magyar Honvédséghez

Három helyszínen több mint kétszáz újonc, többségükben később szerződéses szolgálatot vállaló katona vonult be alapkiképzésre Tatán, Kecskeméten és Várpalotán – derül ki a honvédelmi miniszter közleményéből. A fotó illusztráció.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közlése szerint a „Szeretem, Megvédem!” toborzókampány hatására folyamatosan jelentkeznek az érdeklődők és vonulnak be a honvédséghez szerződéses katonának, és a nyáron toborzott tartalékosok több mint tíz százaléka, több százan igazoltak át a hivatásosok közé. Ugyanis a területvédelmi tartalékosok bármikor szolgálati formát válthatnak és szerződéses katonaként hivatásszerűen szolgálhatják a hazát.

A honvédelmi miniszter ismertette, a szerződéses szolgálatot vállaló katonákkal együtt Tatán több mint 120-an, Kecskeméten több mint hatvanan, Várpalotán pedig több mint ötvenen vonultak be. Tatán a bevonulók 18 és 59 év közöttiek, a többség a 25-35 éves korosztályból érkezett. A nyolc általános iskolai végzettségtől a fogorvosi diplomáig sokféle végzettséggel lehet találkozni.

A Katonai Alapfelkészítési Program elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, amit az ünnepélyes eskütétel követ.

Honvédelmi MinisztériumkatonaKecskemétkiképzésMagyar HonvédségSzalay-Bobrovniczky Kristófújoncok