Több közismert vásárhelyitől is elbúcsúztunk mostanában

A veszteség nem csak a hozzátartozóké, hanem a vásárhelyi közösségé is – fogalmazott közösségi oldalán Dr. Berényi Károly.

Elment a tolerancia ügyvédje Dr. Erdélyi Miklós, a szeretett gyermekorvos Dr. Kozma János, a művész-tanárnő Fülöp Erzsébet, a keramikus Garai Sándor, a sportszervező vállalkozó Sarusi-Kiss József, a tanítónő Dr. Csánky Lászlóné Mimi-néni, a tanárnő Bán Sándorné Görbe Anna, a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének helyi elnöke, a Pro Urbe Díjas Tóth Károly, a CSOMIÉP igazgatója, a szintén Pro Urbe Díjas Mészáros Antal, és elhagyott minket a vásárhelyi gazdatársadalom kiválósága, a Pro Urbe Díjas Huszár Lajos is – sorolta az alpolgármester a neveket.

Berényi számára úgy tűnik, hogy az utóbbi hónapok veszteségei nagyobbak a korábbiakhoz képest – ,,azért, mert a korona világjárvány sokkoló hírei között érzékenyebbek vagyunk, vagy azért mert az én korosztályomhoz viszonylag közeliek halálhíre jobban ráébreszt az élet múlandóságára, de nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi hónapok veszteségei nagyobbak a korábbiakhoz képest.”

,,Nevüket beírták a város történetébe, és mi úgy érezzük, hogy a mindenkori városvezetésnek is felelőssége van abban, hogy az emlékük ne merüljön feledésbe. Köszönve életük példáját mi is nehéz szívvel búcsúzunk tőlük”

– fűzte hozzá.

Berényi KárolyelhunytHódmezővásárhelymegemlékezés