Tízezrek szórakoztak a Szent István napi ünnepségsorozat mind az öt napján

A vendégek szerették a programokat, dicsérték a kulináris felhozatalt és a borokat is a vasárnap este véget ért, idén ötnaposra szervezett Szent István király ünnepén és a XVIII. Borfesztiválon. Tízezrek szavaztak a lábukkal, azaz élvezték a színpadi műsorokat.

Nem bánta meg, ellenkezőleg, nagyon is jól szórakozott mindenki, aki ellátogatott a vasárnap véget ért, ötnapos vásárhelyi Szent István Napok és XVIII. Borfesztivál bármelyik programjára. Pedig azok két színpadon is futottak, egymással párhuzamosan.

Az igazi tömegeket egyébként a Republic együttes, a Depresszió és a vasárnapi musical-est vonzotta leginkább, de szombat hajnali 2-kor már a szabadtéri diszkón is rengetegen ropták. És nem csak vásárhelyieket vonzottak a programok, de nagy számban makóiakat, szentesieket, orosháziakat, székkutasiakat, de összeakadtunk messzebbről hazalátogatókkal is.

Nagy volt az érdeklődés és a zsúfoltság

Nacsa Ricsi például a Depresszió miatt érkezett Vásárhelyre, s mint mondta, még életében nem járt itt, de a koncert előtt és azután is nagyon jól érezte magát. – Kicsit megnézték a társaságunkat, de mindenki nagyon kedves és segítőkész volt – mondta, s hozzátette, hogy rajongóként követte a zenekart. Azt nem akarta elárulni, hogy honnan jött, de azt elmondta, nem a környékről érkezett.

– Finomak a borok, nagyon nagy és remek pizzát ettünk és haláli jó volt a Republic, együtt énekeltük velük és a közönséggel az összes nagy slágerüket, de még a Micimackót is, amit és annak idején még Halász Judittól hallottam. Azt hiszen az utóbbi idők legjobb fesztiválja volt ez, leszámítva a Szigetet, igaz az a tizen-huszonéveseké – mondta a szegedi Krajcsovics Ferenc.

Nem volt egyedül, hiszen a fesztivál egy napján sem lehetett egy gombostűt sem leejteni a nagyszínpadnak helyt adó Kossuth téren, de a sétálóutcán sem. Nem volt egy talpalatnyi hely, ahol le lehetett volna ülni anélkül, hogy az embernek ne legyen szomszédja, aki kiszorult a tömött sörpadok mögül, mivel minden más ülőhely foglalt. Csúcsra jártak a máskor is nyitva lévő környékbeli vendéglátóhelyek.

– Mi a musical-estért jöttünk el ide Orosházáról, de persze nem csak erre az egy napra, voltunk tegnap és tegnapelőtt is. Nem olyan nagy a távolság a két város között. Odahaza is volt ünnep, de ezt most érdekesebbnek találtuk – mondta Kondacs János, aki családtagjaival jött.

Szinte mindenütt ültek a vendégek, ahol csak lehetett

– Kíváncsiak voltunk mit tud Vásárhely, ami miatt mindig bekerül az országos hírekbe. Belenéztünk a Nagy-Bandó Andrásos beszélgetésbe és nem rettentünk meg tőle, de az igazi szórakozás a programok sokasága volt. Szépen ingáztunk is a nagy és a kisszínpad között, még ha ez azzal is járt, hogy végül végig kellett állnunk a koncerteket, a nagyon nagy meleg ellenére megtettünk, megnéztük a Gyöngyhajú lányt, Rudán Joet, a Depressziót (ami kicsi sokkolt), Bebét, a Republicot, Brutit és Détár Enikőéket. És sok-sok pénzt elköltöttünk ételre és italra – nevetett a vásárhelyi Kovács Pál, (aki nem azonos a legutóbbi választás független polgármesterjelöltjével) aki azt mondta, ha már nyaralni nem tudtak az idén elmenni, most itt családostól-barátostól kiszórakozták magukat.

És aki bármelyik nap délutánján vagy estéin kinn járt a programokon, az maga is láthatta, ezrek és ezrek tették ugyanezt.

A nagyszínpad előtti nézőtéren nem maradt szabad hely

– Hiába a nagy fanyalgás az egyik oldalon, a vásárhelyiek és a környékbeliek a lábukkal szavaztak, amikor eljöttek ide, hogy jól érezzék magukat – nevetett a jó homoki borokat a maga bevallása szerint már végigkóstoló – békéscsabai – Grensperger Gyula, aki szerint a tűzijáték sem hiányzott a programból.

depresszióHódmezővásárhelymusicalszent istván király ünnepeVásárhelyvásárhelyi hírek