Tizenötmilliós önerős járdaprogram indult Vásárhelyen

Az elmúlt esztendőkhöz hasomlóan az idén is meghirdette az önkormányzat az önerős járdafelújítási programját. Az idén 101-en pályáztak, de az építőanyag-áremelkedések miatt csak 60-an, 63-an nyertek.

–  Az önkormányzat tizenötmillió forintot különített el erre a célra. A meghirdetett pályázatra összesen 101-an pályáztak – árulta el Farkas Andrea, városüzemeltetési csoportvezető. Hozzátette: sajnos az építőanyagárak emelkedése miatt, az előzetes számítások szerint csak 60-63 pályázónak tudják biztosítani a járdaépítéshez szükséges anyagokat. Nekik folyamatosan szállítják majd ki az építőanyagot, azaz a cementet, homokot és homokos kavicsot. Az új járda anyagát minden nyertes pályázónak teljes egészében biztosítják, neki csak magát az építést kell elvégeznie. A keret a mai nyersanyag árakon 1500 méter új járda építését teszi lehetővé.

Aki a május 31-ig induló, de most nem nyertes pályázók közé tartozik, annak érdemes lesz figyelnie a jövő esztendő hasonló pályázatát. De nekik nem kell majd újra pályázni, automatikusan bekerülnek a kérelmezők közé.

2022-ben a támogatás 1500 méter, míg tavaly 2800 méter, míg 2019-ben (amikor negyvenmilliós volt a keret), térkőburkolatot is lehetett igényelni valamint kapubejáróra is lehetett pályázni.

járdaönerős