Tizenöt csapat iskolai reklámfilmjei versenyeztek a vásárhelyi moziban

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi intézményi diákjai által az iskoláikat bemutató reklámfilmeket vetítették 50 diák részvételével a Kreaday kreatív marketingversenyén ma délelőtt, a vásárhelyi Mozaik Moziban. A képen a díjazottakról készül egy közös fotó.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Diákújságírók Egyesülete rendezte meg ma délelőtt a vásárhelyi Mozaik Moziban a Kreaday kreatív marketing versenyét, melyen a HSZC diákja által készített videók „Tervezd meg velünk a HSZC jövőjét” címmel zsűrizték az intézmények projektnapján.

– Egy hétig forgattuk a filmünket az iskoláról, rendes videókamerával, majd egy nap alatt vágtuk meg számítógépen, ezt az egy perces filmet hoztuk el. Ezen mutatjuk be mindazt, miért is jó hozzánk járni, s hogyan érezzük magunkat – árulta el Benkő Panna, Nagy Álmos Botond és Chlebik Krisztofer, akik a Szentesi Pollák Antal Technikumot, azaz iskolájukat mutatták be.

A rendezvény versenyfilmjeit tizenöt, 3-3 fős csapat készítette el, s nevezte be a megmérettetésre. – Be kell látnunk, hogy tizenéveseknek a mi korosztályunk már nem tud olyan közösségi tartalmat készíteni, ami érdekelné őket. Ezért kértük a diákjaink segítségét, hogyha jó érzik magukat az iskolájukban, akkor ezt a hangulatot videókon mutassák meg – mondta a rendezvényt megnyitó Hegedűs Zoltán. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja hozzátette: a mai versenyre 15 pályamű érkezett, általában 3 fős csapatok alkotásaként. Van köztük megmosolyogtató, de elgondolkoztató is. – Örülök annak, hogy a diákok jól érzik magukat az iskolájukban, annak pedig még jobban, hogy segítenek nekünk, hogy ezt meg is tudjuk mutatni a tizenéveseknek – mondta.

A HSZC hosszú távon is számít a kreatív diákokra, hiszen az iskolák nemrégiben médiaeszközöket kaptak és majd minden iskolában működik is médiaszakkör kreatív csoport.

Az első három helyezett és a legkreatívabb alkotó részt vehet majd a tíz napos balatonkenesei médiatábor munkájában.

A zsűri (Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója, Hegedűs Zoltán kancellár, Szabó Viktor – Promenád 24, Szentendrei Adrienn DUE-Diákújságírók Egyesülete, az M2 gyermekcsatorna felelős szerkesztője, a DUE Kommunikációs és Média Szaktáborának videós képzésvezetője) döntése alapján a következő eredmény született:

Első helyezést ért el a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum Zsoldos 9A csapata, tagjai: Bagány Alexandra, Dudás-Varga Noémi és Puskás Nóra.

Második lett a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum Zsoldos webdetektívek csapata, tagjai: Aszalai Sándor, Czakó Boglárka, Sándor Katrin.

A harmadik helyez végzett a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum Boros 02 csapata. Tagjai: Nagy Zsombor, Terbán Vanda és Fahur Roland Levente.

Boros Sámuel TechnikumHegedűs Zoltánhódmezővásáehelyi szakképzési centrumHódmezővásárhelymozivásárhelyi hírekZsoldos Ferenc Technikum