Tizenketten neveztek a gyermek dinnyeevő versenyre – videóval

Ezzel és egy vidám, zenés gyermekműsorral nyitott ma délelőtt az I. Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztrofesztivál kétnapos programsorozata. Egyes programjai ma és holnap is megríkatják majd a résztvevőket

Tizenkét kisfiú és kislány, köztük egészen picik is bátorodtak fel az rendezvénysorozatot nyitó zenés gyermekműsoron olyannyira, hogy közreműködőként is a „színpadra” léptek, énekeltek, táncoltak és vonatoztak az elhangzott dalokra.

A bátorságuk nem veszett el, hiszen a műsor után sorban is álltak a nagyobbak, hogy regisztráljanak a gyermek dinnyevő versenyre. A színpad előtett sörpadra a chilis napok kitalálója, Dobsa Tibor szervírozta papírtányérokon a hatalmas dinnyeszeleteket. A videó itt látható.

A verseny célja nem az volt, hogy ki falatozza azt el leggyorsabban, hanem, hogy végez az édes csemegével anélkül, hogy leenné magát.

A gyerekek négyesével guggoltak, azaz inkább térdeltek a tányérok elé, hogy megbirkózzanak a görögdinnye szeletekkel. Rutinosnak bizonyult a három turnusnyi kisfiú és kislány, hiszen se Emese, se Jázmin, se Hanna, se Lili, se Bennett Sándor, se Johanna, de Viktória, Robi, Anna, Zétény Levente és Sára sem ették le magukat. Valamennyi versenyző névre szóló oklevelet és egy ostyaszeletet vehetett át.

Az I. Vásárhelyi Chilis Napok és Gasztrofesztivál kiállítói zöme a chilipaprika különböző formáit hozta el, de persze aki megéhezik, megszomjazik, ha kilátogat ide ma vagy holnap, az sem marad éhen vagy szomjan. Ahogy a ma délelőtti érdeklődők sem.

A program szombaton délután 1-tól család-barát vetélkedővel folytatódik, 5-kor jön a Lángoló harapások Chilipaprikaevő verseny, mely hírétől is könnybe lábadhat mindenki szeme. A várható rossz idő miatt – ahogy azt már hírül adtuk, azonban elmarad az este 7-re hirdetett jampec party.

Aki ma nem tud(ott) kimenni, az szinte semmiről nem marad(t) le. Vasárnap délelőtt 11-kor ismét lesz gyermek dinnyeevő verseny, 1-órára tervezik a sörivó versenyt (18 éven felüli) „gyermekeknek”, és 5-kor jön a IV. Vásárhelyi Csípősevő Verseny. Hogy ezen körülbelül mire is lehet majd számítani, azt bárki megtudhatja, aki elolvassa a tavalyi versenyről szóló tudósításunkat.

chilis napokdinnyefesztiválVásárhely