Tizenhat új fertőzöttet találtak a megyében

16 új azonosított fertőzöttel 388-ra nőtt a regisztrált Csongrád-Csanád megyei koronavírus-fertőzöttek száma vasárnapra. Újra nem zárunk be, de a kisboltokat bezárhatják, ha nem figyelmeztetnek minket elég hatékonyan a maszkhasználatra.

Országszerte 484 új azonosított érintettel 12 309 főre nőtt a számontartott koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon a koronavirus.gov.hu kormányzati portál adatai alapján.

Az aktív fertőzöttek száma 7603 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Nem zárunk be

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért továbbra is nagyon fontos a fegyelmezettség és az érvényben lévő szabályok betartása – hangsúlyozza a hivatalos tájékoztató oldal.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap esti, az állami médiának adott interjújában arról beszélt, hogy számítani kell rá, hogy a fertőzöttek száma növekedni fog, mivel most nem fognak olyan korlátozó intézkedéseket elrendelni, mint tavasszal, az elhunytak számát kell figyelni. Az iskolák nem zárnak be, inkább osztályokat izolálnak, ha kell, a boltokat azonban bezárathatják, ha sokadjára sem érik el, hogy a vásárlóik felvegyék a maszkot.

Csongrád-Csanád megyeKoronavírus-világjárvány (COVID-19)