Tizenhat év után új lemezzel jelentkezik a KFT

Bő másfél évtized után új dalokkal térnek vissza.

Az együttes a 2008-as A bábu visszavág óta nem adott ki új albumot, azonban április 26-án pénteken fog megjelenni az online felületeken a Még mit nem címmel ellátott, hat számot tartalmazó kislemezük.

„A történet 2020 decemberére nyúlik vissza, amikor a Covid idején tartott online zenekari megbeszélésen felvetettem, hogy megint írjunk új számokat, és a többiek ezt lelkesen fogadták. A következő évben jó sok dalötlet érkezett Dránitól (Bornai Tibor) és Nátitól (Laár András), illetve én is írtam néhányat” – mesélte az MTI-nek Márton András, a KFT dobosa, aki hozzátette, hogy akkoriban számos, addig csak az asztalfióknak írt önálló szerzemény került be a közösbe.

Az új lemezen három Bornai Tibor, kettő Laár András, illetve egy Márton András által szerzett dal lesz hallható. Az új számok mellett egy azóta már ismert, a Te vagy az, aki kell című szerzemény is szerepelni fog.

Az albumon közreműködött Pribojszki Mátyás (szájharmonika), Szász Ágnes (vokál) és Háry Péter (szintetizátor, gitár), aki már a legutóbbi lemezen is együtt dolgozott a KFT tagjaival.

A zenekar dobosa azt is elárulta, hogy június 20-án a Budapest Parkban, a Pál Utcai Fiúkkal közösen fognak fellépni, ahol valószínűleg a pénteken megjelenő új számok közül is fognak játszani néhányat.

KFTLaár AndrásMárton András