Tizenegy tábort szervez közösen a HSZC és a kamara

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen tart nyári, pályaorientációs táborokat – jelentették be ma sajtótájékoztatón. Szentesi, makói, csongrádi és hódmezővásárhelyi általános iskolásokat várnak.

Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója elmondta: minden iskola, a saját profilja, azoknak az ágazatoknak, szakmáknak a mentén állította össze a foglalkozásokat, amik rájuk jellemzőek. Úgy fogalmazott, a pályaorientáció kiemelt feladat. Az általános iskola felső tagozat számára fontos, hogy megkönnyítsük a pályaválasztást. Nehéz a mai diákoknak tanácsot adni, ezt hivatott megkönnyíteni ez a nyári tábor, ami már hagyomány, harmadik évben várjuk a diákokat – fogalmazott a Vásárhelyi Médiacentrumnak.

Az oktatók 11 tábort szerveznek 9 iskolában: Szentesen három, Makón kettő, Csongrádon egy, Vásárhelyen öt helyszínen. Június utolsó, július első hetében tartják a programokat.

A főigazgató elmondása szerint változó a részvétel a korábbi évek alapján, de 15-20-25 fősek a táborok és népszerűek, mert gyorsban betelnek a helyek. Az érdeklődők az adott iskolában tudnak jelentkezési lapot kérni és kitölteni.

Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt: a kamara régóta elhivatottan foglalkozik a szakképzéssel, a duális képzéssel, gyakorlati képzőhelyek szervezésével, minőség-megfelelőségnek a vizsgálatával. – Úgy gondoljuk, egy ilyen nyári tábor folyamán fontos, hogy a programban a tanulóknak az ő szintjükön be tudjuk mutatni, hogy milyen a szakma világa, milyen ma ezt tanulni. Ezekhez a programokhoz úgy járulunk hozzá, hogy biztosítjuk a lehetőséget busszal, hogy el tudjanak jutni az iskolához, cégekhez ezek a diákok – közölte.

Az elnök hozzátette, a kamarának saját tábora is lesz. Régóta foglalkoznak az informatika térnyerésével, a robotika fejlődésével. Így támogatják azokat az iskolákat, ahol ilyen képzés van, másrészt belefogtak egy robotika-sarok építésébe, ami már elkészült. Idén nyáron indítanak egy programot, ahol az alsó- és felső tagozatosoknak lesz tábor.

CsongrádCsongrád Megyei Kereskedelmi- és IparkamaragyerektáborHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Szakképzési CentrumKincses TímeaKőkúti AttilaMakóSzentestábor