Tíz krónikus beteg hunyt el

2500 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 272 főre emelkedett az elhunytak száma. A budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház közel száz fekvőbetegénél is kimutatták a koronavírust, és húsz dolgozó tesztje is pozitív lett.

485-en már gyógyultan távoztak a kórházból. 927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. 

Az elmúlt naphoz képest Csongrád megyében nem változott a regisztrált fertőzöttek száma, 63 beteget tartanak nyilván.

Továbbra is zajlik az idősotthonos járványügyi vizsgálata; először azokat vizsgálják, amelyekben több mint százan laknak, utána pedig a kisebb lélekszámú intézmények következnek. Eredmény a jövő hét végére várható.

A Magyar Hang szombaton megtudta, hogy a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház közel száz fekvőbetegénél is kimutatták a koronavírust, és húsz dolgozó tesztje is pozitív lett. Az intézmény 670 ággyal rendelkezik, ehhez viszonyítva a koronavírus házon belüli elterjedtsége 15 százalékos. A kórház úgy reagált: mindent megtesznek a betegek és a munkatársak biztonsága érdekében, a szabályoknak megfelelően alakították ki a koronavírusos betegek ellátásához szükséges feltételeket. Hozzáteszik: az intézmény felkészült a tömeges megbetegedések ellátására.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)