Titokzatos bűz zavarta a vásárhelyieket

Napokon át, főleg esténként lehetett érezni az erős csatornaszagot. És nem csak egy városrészben.

Nem az ATEV és nem is a paléi sertéstelep illata terjengett a városban a múlt héten, ezt a panaszosok is megállapították. Az állatifehérje feldolgozó egy idei már nem szaglik, ahogy a paléi sertéstelep felől sem fúj a szél semmiféle „illatot” a város felé. És a bűz eltért ezek karakterétől.

Az erős csatornaszag azonban érződött a Hódtóban, Susánban, Tarjánban is. Olvasóink legalábbis ezekből a városrészekből panaszkodtak, hogy este ablakot kellett csukni a szag miatt, mely intenzitását azzal jellemezték, hogy „rá lehetett könyökölni”.

Megkerestük az Alföldvíz Zrt., hogy végeztek-e éjszakánként csatornatisztítás munkát a városban, vagy kezelték-e a szennyvíziszapot a szennyvíztisztítóban.

 – A hódmezővásárhelyi szennyvíz csatornahálózaton és a szennyvíztisztító telepen az ön által jelzett időszakban nem volt és jelenleg sincs olyan jellegű meghibásodás, mely a szaghatás növekedését okozta volna vagy okozná. Előfordulhat. hogy a város környéki mezőgazdasági munkák, illetve a hosszú száraz hónapok után megérkező eső okozta légnyomásváltozás kellemetlen szagokat eredményezett. Társaságunk mindent megtesz a csatornahálózat biztonság működése érdekében – válaszolta Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. kommunikációs főmunkatársa.

bűzszag