Titokzatos antenna lassítja az autósok iramát a Jókai utcán

A Csúcsi Olvasókör közelében egy villanyoszlopról mered a Kutasi út felé. Aki észreveszi a fékbe tapos.

Bár a vezess.hu információi alapján már májusban megírtuk, hogy traffiboxot állítanak a Jókai utca 48. szám elé, de ezt eddig még nem szerelték fel.

És nem csak a 48. előtt, de a 28. és 48. szám közötti szakaszon sincs nyoma. Azt azonban tapasztaltuk, hogy az arra járó autósok alaposan lelassítják járműveiket, ha megpillantják azt a nagyméretű antennát, mely ezen a szakaszon mered előre az egyik villanyoszlopról. Aki észreveszi, az nagyot fékez, még akkor is, ha nincs a közelben rendőrautó, nem áll semmiféle állványon semmi, főleg nem a sebességmérő.

– Először azt hittem, hogy az a traffibox antennája, így ösztönösen a fékpedálra léptem, mert jóval többel mentem, mint a megengedett 50. Aztán láttam, hogy valami más lehet – árulta el a Jókai 58. alatti olvasóköri épületez érkező – névtelenséget kérő autós.

– Nem erre szoktak a traffipaxozni a rendőrök – mondta a rendszeresen erre autózó Kis Pál – hanem jóval feljebb, de jöhetnének erre is, ugyanis akár a Kutasi út, akár a Szántó Kovács János utcák felől érkeznek az autósok, nem kímélik a járművüket, alaposan odalépnek a gázpedálra. Ha én 55-tel megyek és megelőznek, az azt jelenti, hogy 80-nál is gyorsabbak. Persze széles, egyenes és jól belátható az út, ami sokakat csábít a gyorsabb haladásra.

Más, egyébként a környéken lakó autós szerint az antenna hosszú évek óta ott van, csak most jobban feltűnik mint korábban. – Aki meglátja, ösztönösen lassít. Azt tartja a mondás, hogy jobb félni, mint megijedni – nevetett Balogh János, aki az egyik legnépszerűbb személyautóval teszi meg ezen a szakaszon a távot a munkahelye és a lakása között. Azt mondja szerinte nagyon kellene az utcába állandó traffipax, s nem csak egy helyre, de a Jókai utca mártélyi út felőli szakaszára is. Azt azonban ő sem tudta, hogy ez az antenna mi célt szolgál…

antennajókai utcatitokzatosTraffipaxVásárhely