Tiszteletreméltó? A Promenád kiáll saját, milliókkal megtolt gyalázkodó cikkei mellett

Rövid, névtelen véleménycikkben áll ki a Promenád24 korábbi névtelen véleménycikkei mellett. Azt írják:Hiszünk a vélemény szabadságában, kitartunk álláspontunk mellett, fenntartjuk az elmúlt hetekben a Navracsics Tibor és Márki-Zay Péter kapcsolatáról írt cikkeinkben foglaltakat.Hangsúlyozzák, ezt a cikket nem hirdetik a facebookon – miközben a védelmükbe vett három véleménycikkük hirdetésére a Telex gyűjtése szerint február 24-e óta már 2,2-2,5 millió forintot költöttek, nagyjából 5,6 millió megjelenést elérve. Csak az elmúlt hét napban többet költöttek hirdetésre, mint Orbán Viktor vagy a megafonos Bohár Dániel.

Miután a Promenád24 többségi tulajdonosa, Rákay Kálmán alias Philip tegnap elnézést kért Navracsics Tibortól, mert az általa is tulajdonolt hírportál már három (vélemény)cikkben is gyalázta a területfejlesztési minisztert, majd utasította a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot Navracsics ellen, úgy döntött, eladja tulajdonrészét – sőt, kiszáll a Lázár-féle Mezőhegyesi Ménesbirtok felügyelőbizottságából is.

Hogy a háttérben mi zajlik, nem nehéz összerakni. A Lázár-portál által megtámadott Navracsics Fiala János podcastjában elmesélte, hogy a fent említett három cikk után a parlamentben odament Lázár Jánoshoz, hogy megkérdezze, mi a problémája vele a közlekedési miniszternek.

Ekkor lezajlott egy beszélgetés, aminek a tartalma nagyjából megfelelt a Promenádon megjelent névtelen szerkesztőségi cikk tartalmának. Tehát János vagy nagyon pontosan megtanulta, hogy mit írt a tőle független újságíró, vagy esetleg a névtelen szerkesztőségi cikk tartalmára némi hatással bírt.

– jelentette ki a területfejlesztési miniszter a Fiala János újságíróval folytatott beszélgetésen. Navracsics azt is elmondta Lázárnak, nem tud mit kezdeni azzal, hogy 2022 nyarán, a választások után Márki-Zayval közös sajtótájékozatón jelenti ki, hogy fegyverszünetet kötnek Hódmezővásárhely érdekében, majd azért támadja őt, mert háromszor találkozott Vásárhely polgármesterével. Beszámolója szerint Lázár barátságtalanul, ridegen fogadta a számonkérést, majd hátat fordítva neki, egyszerűen otthagyta.

Promenád24: Mi nem kérünk senkitől sem elnézést, hiszünk a vélemény szabadságában, újságírói munkánkat ennek szellemében végeztük és végezzük, véleményünket semmilyen nyomásra nem változtatjuk meg.

A Lázár-szócső Promenád24 egyébként február 24-e óta nagyjából 2,5 millió forintot fordított a Navracsicsot lejárató cikkek facebook-os hirdetésére, de hirdetési költségeik csak az utóbbi hét napban felülmúlták Orbán Viktorét és a megafonos Bohár Dánielét is.

Lázár János még év elején kijelentette ugyan, hogy nem kíván tovább részt venni Vásárhely közéletében, úgy tűnik, ezek ugyanolyan súlytalan szavak maradnak csupán, mint a 2022-es sajtótájékoztatón tett kijelentése a fegyverszünetről Márki-Zay Péterrel. Az, hogy saját eszközeivel segíti a vásárhelyi Fideszt, amit még januárban a Rádió7-ben mondott – most, két hónap elteltével nyer értelmet, láthatjuk, mire gondolt. Mindenesetre úgy tűnik, a Vásárhely és Márki-Zay elleni bosszúhadjáratában nem sok befolyásos támogatóra fog találni.

Lázár JánosMárki-Zay PéterNavracsics TiborPromenád24Rákay Kálmán