Tigrissel a biztonságos közlekedésért Vásárhelyen

Tigris már hetedik éve csal mosolyt a gyermekek arcára a tanévkezdés első hetében. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület zebraakciója azért tér vissza évről évre szeptemberben, mert ilyenkor ugrásszerűen megnövekszik az oktatási intézmények környezetében a forgalom. A szervezet ezzel a kabalafigurával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ahogyan most, egész évben vigyázzunk egymásra.

Tigris kísérte át a zebrán a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolába siető gyerekeket a reggeli csúcsban. Minden tanév elején felbolydul az egész város, a becsöngetés előtti fél órában megsokszorozódik a forgalom az oktatási intézmények előtt.

Hódmezővásárhely egyik legforgalmasabb útja ez, mert van kétirányú forgalom, biciklis közlekedés, járda és a gyerekek is jönnek az iskolába. Szükséges, hogy itt legyenek a rendőrök, azon kívül, hogy itt van a Tigris. A gyerekek biztonságos közlekedésére még jobban felhívja a figyelmet, odafigyeljenek, hogy megáll, szétnéz jobbra-balra és utána átmegy, mint ahogy a Tigrissel átmennek, így szuper. Köszönjük szépen a mai reggelt

– mondta el a Vásárhelyi Televíziónak Láda Eszter.

A Tigris nemhogy gyorsítaná, éppen ellenkezőleg, lassítja az átkelést, de éppen ez a cél, hogy a közlekedők ilyenkor megálljanak egy pillanatra – emelte ki a zebraakciót már hét éve szorgalmazó szervezet elnökhelyettese.

Nyilván a gyerekek állnak a célpontban, hogy egy Tigris jelmezbe öltözött kabalafigurával megfogjuk a gyerekek kezét és átkísérjük őket a zebrán. Ez egy extra figyelemfelhívás, hiszen ezt mindenki észreveszi, a Tigris méretében is eltér az átlagtól. Nem tudunk itt lenni a tanév minden napján, de ezzel szeretnénk jelezni, hogy valami megváltozott és legyen szívesek a közlekedők jobban figyelni egymásra.

– fogalmazott a VTV-nek Juhász Tünde, az egyesület alapítója, elnökhelyettese.

Ez volt az utolsó helyszíne az idei zebraakciónak, a hét elején a Kertvárosi és a Liszt iskolák előtt is segítette a Tigris a gyerekek biztonságos közlekedését.

gyerekJuhász TündeközlekedésSzeretem Vásárhelyt Egyesületzebra