Tesztelésre jelentkezhetnek a pedagógusok, a 100 százalékos táppénz kérdéses

Hódmezővásárhelyen a Rárósi út 110. szám alatt fogják tesztelni január 2-3-án azokat a városban és a környékén dolgozó pedagógusokat, akik december 30-án 12 óráig önkéntesen regisztrálnak koronavírus tesztelésre.

Az Oktatási Hivatal felhívásában arról írnak, hogy a pedagógusok és egyéb foglalkoztatottak, akiknek az eredménye pozitív lesz, haladéktalanul jelezzék ezt háziorvosuknak és a köznevelési intézmény vezetőjének. Az intézményvezető az adott helyzet (például a helyettesítési lehetőség vagy a munkaképes állapot) függvényében dönt arról, hogy indokolt-e tanügyi intézkedés (rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli, digitális munkarend) kezdeményezése. 

Az Oktatási Hivatal nem tesz említést a kormányzat részéről többször kommunikált intézkedésről, hogy a fertőzött pedagógusok 100 százalékos táppénzben részesülnek. Karácsony előtt a Népszava arról írt, hogy Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás tudomása szerint tagjaik körében még egyetlen olyan pedagógust sem találtak, aki megkapta volna a 100 százalékos táppénzt.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Oktatási HivatalPedagógusok Szakszervezeteteszt