Tervezés alatt az ökumenikus kápolna Erzsébeten

Alig több mint félmillió forintért vásárolt meg egy erzsébeti telket Vásárhelyen még 2022-ben egy szegedi magánszemély, azzal, hogy azt hitéleti célra használja, kápolnát épít rá. Már tervezik.

Rendhagyó hirdetményt tett közzé a vásárhelyi önkormányzat még 2022 nyarán, amikor eladásra kínálta az Erzsébeten lévő 1953 négyzetméteres beépítetlen területet bruttó 515 ezer forintos kikiáltási áron azzal a feltétellel, hogy a nyertes ajánlattevő az ingatlan kizárólag hitéleti célú hasznosítására vállal kötelezettséget.

Az ezzel kapcsolatos közgyűlési határozat 2022. áprilisában azt követően született, hogy 2022 tavaszán egy magánszemély vételi szándékkal kereste fel a polgármesteri hivatalt. A vevőjelölt kinézte magának az erzsébeti, a Gyöngyvirág és Vasvári utca sarkán lévő, 17120/1. helyrajzi számon nyilvántartott füves területet, ahová – írtuk meg annak idején – egy kisebb, 20-30 négyzetméteres kápolnát emelne. A közgyűlés ellenszavazat nélkül hagyta jóvá a szóban forgó terület átminősítését és értékesítését. Ingatlanforgalmi szakvélemény készült a tanyaközpont határában fekvő telekről, a megállapított kikiáltási áron dobra is verték a parcellát. Azt annak idején portálunknak nem árulták el, ki volt a vevő.

Azok az erzsébetiek, akik az érintett telek közelében laknak, tőlünk hallottak a kápolnaépítés tervéről, de nem hallott róla sem Bajnai István, a vásárhelyi Szent István Király templom plébánosa, sem Németh László esperes.

Azt tudtuk meg, hogy a korábbi években magánháznál időnként tartottak római katolikus szertartást, de ezek az utóbbi időkben már nem zajlottak.

Időközben azonban a földhivatal bejegyezte az új tulajdonos nevét és címét is a nyilvános földhivatali kataszterben. A vevő ezek szerint a korábbi hírekkel ellentétben nem vásárhelyi, hanem szegedi lakos.

Őt telefonon meg is kerestük – azt mondta, hogy még tervezés alatt áll az ökumenikus kápolna, amely több felekezetet is szolgál majd.

ErzsébetHódmezővásárhelykápolnamagánszenélyszertartásvásárhelyi hírek