Teljes modernizációba kezd az ATEV Vásárhelyen

Első ütemként a szennyvíztisztítást modernizálná vásárhelyi üzemében az ATEV Zrt., erre milliárdok szán az állami cég. Ez a projekt előzné meg a fehérjefeldolgozó teljes technológiai korszerűsítését.

Napi 450 köbméter kapacitású tisztítóművet építene hamarosan az ATEV Zrt. Hódmezővásárhelyen, és ez a projekt lenne az első elem az állami társaság itteni üzemében a teljes modernizálásnak – olvasható ki a napokban megjelent közbeszerzési felhívásból. 

A több milliárdosra tervezett fejlesztés kapcsán azt írták, hogy az ATEV Zrt. hódmezővásárhelyi gyárának technológiai korszerűsítését megelőzően új ipari szennyvíztisztítási technológia megtervezésére, a különböző engedélyek beszerzésére, a beruházás kivitelezésére és a próbaüzem levezénylésére keresnek ajánlattevőt. 

A fehérjefeldolgozó – ahol baromfi lisztet, hemoglobin vérterméket, toll-lisztet és takarmányzsírt állítanak elő – előtisztított szennyvízének befogadója az ALFÖLDVÍZ Zrt. hódmezővásárhelyi városi szennyvíztisztító telepe. Az új előtisztítómű 2023 tavaszára épülhet meg, utána 12 hónapos próbaüzem következik. 

ATEV Fehérjefeldolgozó Zrtszennyvíztisztító