Téli olimpia: elutasították az óvást, marad Liu Shaolin Sándor kizárása

Hiába futott be a nagyszerű, magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó az első helyen a pekingi téli olimpián az 1000 méteres számban, szabálytalan előzés miatt kizárták. Testvére, Liu Shaoang bronzérmes lett.

Kedden elutasították a magyarok óvását, így rövidpályás gyorskorcsolyában nem változott a férfi 1000 méteres döntő végeredménye a pekingi téli olimpián, azaz a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort kizárták, míg Liu Shaoang a kínai Zsen Ce-vej és Li Ven-lung mögött bronzérmes lett.

Erről Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere tájékoztatta az MTI-t, miután megkapta az ügyben eljáró bizottság döntését.

Az edző elmondta, várható volt, ugyanarra hivatkoztak most, mint előző nap. Arra volt már példa, hogy sárga lapot visszavontak, de most még ezt sem tették. Hozzátette, azért sem lepődött meg, mert ha mégis megváltoztatták volna a verseny után hozott döntést, az lavinát indítana el, ugyanakkor abban bízik, hogy az óvás hatására talán később, hasonlóan nehéz szituációban majd eszébe jut a bíróknak, hogy a magyar csapat a végsőkig harcol az igazságért és a versenyzőiért.

Az indoklás szerint Liu Shaolin kétszer is szabálytalankodott a fináléban, ezért sárga lapot kapott, azaz nem csak a fináléból, hanem a teljes 1000 méteres versenyből diszkvalifikálták.

Liu ShaoangLiu Shaolin Sándoróvásrövidpályás gyorskorcsolyatéli olimpia