Telex: megszüntették a nyomozást Szabó Bálint elrablásának ügyében

Erről a Telex számolt be, értesüléseiket a rendőrség is megerősítette, írják.

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény gyanúját sem tudták megállapítani, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság április 13-án megszüntette a nyomozást Szabó Bálint független önkormányzati képviselő eltűnésének ügyében, írja a Telex.

A szegedi önkormányzati képviselő február 15-én nagyszabású, leleplező sajtótájékoztatót ígért, de azon nem jelent meg, és néhány órahosszáig, a nap végéig őt eltűntként tartották nyilván. Az esti órákban előkerült, a makói kórházban kezelték kihűlés gyanújával, majd elhagyhatta az intézményt.

Később azt nyilatkozta, hogy gyalogosan, mezítláb és egy szál alsó nadrágban haladt az M43-as autópálya felüljárója felől, a Rákosi úton, nem önszántából. Ezek után azt tudhattuk meg tőle, hogy a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára volt kötve a cipőfűzőjénél fogva.

Április 7-én Szabó arról posztolt, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtalálta a fogvatartása helyszínét, egy nagy és zárható konténert. Ezek után kissé meglepő, ám igaz a Telex megerősített értesülése, miszerint nem tudták bűncselekmény gyanúját megállapítani és megszüntették a nyomozást.

Szabó Bálint megtámadja a határozatot és kezdeményezi a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kizárását is, mondta a SzegedMa portálnak.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányságbüntetőügyönkormányzati képviselőrendőrségSzabó Bálint