Tegnap is dolgoztak a Kossuth téren

A közvilágítási lámpaoszlopokat távolították el a helyükről. Az Ótemplomot díszkivilágító reflektorokat is leszerelték.

Újabb lépést tettek a Kossuth tér Ótemplom és Sarokház közti része újjáépítésében tegnap, amikor a szakemberek leszerelték és elvitték a helyszínről a közvilágítási oszlopokat az Ótemplom kertjéből és a cukrászda terasza elől.

A művelet eltartott egy ideig, s az egyik kandelábernél előkerült a csavarhúzó, a csavarlazító, de a flex és a lapát is. A szakemberek végül némi erőfeszítés eredményeként győztek.

Leszerelték elvitték mind…

Ezt megelőzően a múlt csütörtökön végeztek, egész másfélét mint most. Akkor két helyszínen kezdték folytatni a munkálatokat: a védfal és a Református Ótemplom Cseresnyés kollégium felőli belső szakaszán, ahol a majdan a templomot körülölelő sétány továbbépítését kezdték meg, a másik helyszín pedig a Szántó Kovács János szobor előtti terület volt, ahová egy homlokrakodóval hordták a talajt.

Már a helyszínen van a megbontott védfalba kerülő corten acél kapu tartószerkezete. Igaz, még a templom Magtár felőli oldalán áll – épp a feje tetején. Akkor Vadócz Bence, az építkezés felelős műszaki vezetője, a Trigon-Home Kft. munkatársa az ígérte, hogy az eredeti kivitelezési határidőt a leállás ellenére is tartani fogják.

A kivitelezés egyébként 30 százalékos készültségben van. Az Ótemplom környékét 68 millió forintból, a Sarokház előtti teret pedig 129 millióból újíttatja fel a város. Az előbbinek májusra, az utóbbinak júliusra kell elkészülnie.

felújításHódmezővásárhelyKossuth térközvilágításótemplomreflektorvásárhelyi hírekzöldítés