Taxival is vitték az e-hulladékot az Aldi parkolójába

Ismét sikeresnek bizonyult a Szeretem Vásárhelyt Egyesület e-hulladékgyűjtő akciója. Ma, azaz szombat délután 2-ig még bárki elvihet bármilyen elektronikus hulladékot az Aldi parkolójába.

Utánfutós autók sorjáztak ma délelőtt szinte egymás után a Kaszap utcai körforgalom előtti és utáni részén, hogy bejussanak az Aldi parkolójába. Nem, vagy nem csak vásárolni igyekeztek a délelőtti csúcsforgalomban, hiszen az utánfutókon kiszolgált hűtőszekrények, tévékészülékek, nyomtatók, számítógépek és mosógépek sorakoztak rajtuk.

A szállítmányok célja nem más volt, hogy azokat leadják a sofőrök a Szeretem Vásárhelyt Egyesület újabb, ma délután 2-ig tartó e-hulladékgyűjtésén. Itt az érkezőktől csak egy nevet kértek, s máris odairányították ahhoz a teherautóhoz, melynél gyorsan meg lehetett szabadulni a rakománytól.

– Előbb csak az előszobában, majd a fészerben, végül az udvaron őrizgettem ezt a hűtőládát, melyért annak idején egészen Bécsig utaztunk – mutatta Varga Ferenc a meglehetősen rozsdás Gorenjét – Megszolgálta az árát réges-rég. De amikor újat vettünk, elfelejtettük ezt a bolttal cserébe visszavitetni. Most meg már végképp nem fértünk el tőle – tette hozzá.

Közben folyamatosan érkeztek az újabb és újabb járművek, s aki nem utánfutós szállítmánnyal érkezett, a kocsi csomagtartóját, hátsó ülését pakolta tele.

Akadt olyan mosógép és tévé, mely egyenesen taxival érkezett: – Nem gyűjtögettem ezeket, hanem lomtalanítás volt egy üres háznál, s megkértek, hogy hozzam el ide – mondta Halász Gábor taxis. Hozzátette: maximális segítség egy ilyen e-hulladékgyűjtés mindenkinek, mert ezeket egyelőre máshová nem lehet elvinni.

Aki lemaradt volna erről az alkalomról, annak nagyon jó hír, hogy szerdán, azaz november 2-án délelőtt 9-kor nyílik a szentesi úton, azaz a Szántó Kovács János utca végén, az autószervizzel és a Hód-Trans telephellyel szemben az a hulladékudvar, ahol szintén ingyenesen le lehet adni nemcsak az elektronikai, de azokat a hulladékokat is, melyek nem kerülhetnek a kommunális, azaz a háztartásokban keletkező szemét közé.

Ráadásul a nyitónapon az első harminc hulladékleadó egy-egy ötezer forintos vásárlási utalvány és egy családi fürdőbelépő boldog tulajdonosa is lehet.

ALDIe-hulladékszeretem vásárhelyttaxi