Tarlós a Vásárhelyt érintő forrásmegvonásokról: politikailag éretlen mondat volt Lázártól

Lázár János nyáron úgy fogalmazott: „Ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, ami persze szívük joga, és persze van lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak”. Tarlós István volt főpolgármester a Szabad Európának nyilatkozva mondta el véleményét erről a kijelentésről.

A lapnak Tarlós elmondta, Lázár Jánost tehetséges politikusnak gondolja és az ő korábbi ellentétük sem elsősorban személyi volt, hanem a Budapest–vidék-ellentétből fakadt, ,,ami sajnálatos módon épp a forrásmegosztás kérdésében éleződött ki közöttünk.”

A rádióban tett állításáról szólva a volt főpolgármester kifejtette, ,,ilyen típusú és súlyú döntéseket önállóan nem hozhat meg, hiszen van, aki felülbírálhatja”, ugyanakkor megérti az indulatot és ebből a szempontból igazat is ad neki: ,,Én sem szavaznék Márki-Zayra.”

Azt azonban, hogy a város azért nem kap pénzt, mert esetleg ő a polgármester, nem valószínű, hogy Lázár János fogja eldönteni. Ezt mindenki tudja. Amennyiben a miniszter úr valóban így nyilatkozott, az egy politikailag éretlen mondat volt. Ilyenekkel hergelni az embereket nem felelős politikushoz méltó, különösen úgy nem, hogy az állítása egyelőre bizonytalan. […] Ezért volt ez egy szerencsétlenül megfogalmazott mondat Jánostól, hisz valóban az ellenzék teóriáját erősíti – ha így hangzott el.

– fogalmazott Tarlós.

HódmezővásárhelyLázár JánostámogatásTarlós Istvánzsarolás